Time is now:

Monday, August 3, 2009

His way of prevention..

Cute eh!! Elok ni ganti face mask to avoid H1N1..hehehe..

but speaking of H1N1, this is really a serious issue. Dah ramai yang tested positive n dah menjadi-jadi pulak angka kematian. And the saddest part is, the 3rd victim was an ex colleague of mine when i worked in Desa Pandan few years back. Menakutkan. Really. As of now dah 13 kematian. Ramai budak2 pulak tuh. I pray hard that Allah will protect us all from this deadly virus. Tadi lunch time, I went to pharmacy. Ingat nak beli face mask dah habis la pulak. Tapi kalu beli pakaikah aku? daddy? hariz? hana? hmmm takut jek lebih kan..tapi hangat2 taik unta betul. ni lah orang ckp.insaf sekejap jek.

so, how? asyik baca news...tgk angka kematian meningkat..apa tindakan drastic kerajaan? kita?
eh, speaking of mask...ari nih nak pakai clinique mask la.. dah seminggu tak pakai..camne nak tgk result pores tu mengecik kan kalu beli dok jek tersidai kat dlm cabinet toilet tuh.

oklah nak g harvest my sayur2an n buah2an. ye, skrang saya dah jadi petani moden ye kawan2..sekali hasil menuai beribu riban. dah tak payah keje makan gaji tau. alhamdulilah. nak ikut jejak saya? ape lagi..marilah...

2 comments:

Lily.Lulu said...

hahaha !!
so cute !
:D

akak suka ye main farmville
saya x pandai lorrr

CatlinaFly said...

hmm...tahap kesedaran rakyat malaysia masih rendah..sebab tu ramai yg kena...ramai tak beringat..sy baru balik dari outstation..kat airport, dlmm 100 org adalah sorang yg pakai face mask...moga2 kita, keluarga dan kwn2 dijauhi dari penyakit ini..amin..