Time is now:

Tuesday, August 25, 2009

Diam tak diam ye...

Cepat betul masa berlalu kan? diam tak diam dah hari ke 4 kita semua menunaikan ibadah puasa. Nanti sekejapan jek dah nak raya. Dari hari ke sehari memang nak update blog ni tapi memandangkan I'm alway busy membanting tulang 4 kerat kat ladang2 i di alam maya tuh..ahaks. alasan berladang lagi nih..mane taknya..my farmville dah ade Pink Tractor u ols...so akak bz lah membajak..syok woo membajak pakai tractor nih..laju jek. Pahtu 2 hari jek ade super strawberries, so sangat rakus menanam sbb dia masak for 2 hrs..kene lah harvest cepat2 takut nanti dia mati dan terus akak kerugian. Wahhh..kalau ada ladang betul2 macam nih..mmg dah kaya raya la kan. Actually, in real life pun, kalau kite berbudi pada tanah mmg menguntungkan, so ni kira practice la nih sementara nak ada ladang betul..wakaka. mane tau jadik betulkan..amin.

Selingan, gambar KLCC ni I took on the way to office this morning. Subhanallah..cantik nampak blue sky and very clear picture of the towers..ke sebab takde jerebu lately ni kan.

snapped this after sent Hana to Maktok's house.

bykla pulak wire cable nih..

and this one, nearer to KLCC..meaning dah nak sampai opis la nih.

Well, life has been hectic for me before ramadan. Daddy travelled for the whole week and left the 3 of us..huwaa dahlama Daddy tak travel since he joins Procurement. First day a bit hassle ye la nak siapkan abang to school...sent him and Hana and sped off to office. Then, I was busy preparing for our office 30th anniversary function plak. But alhamdullilah sume berjaya di tangani dengan successful. Chewah..sambil tu pun sempat jugak jenguk ladang2 n kebunku iteww...perkara wajib dah nih.

On 19th, we had a small birthday celeberation for Hana at Maktok's house since daddy was away. Abang pulak yang tak sabar2 nak tiup lilin n did the cake cutting! kehkehkeh...yang the birthday gal relax jek..siap nak picit api candle tu lagi.. Ingat nak buat another cake cutting this weekend since Daddy dah balikkan.


Abang yang tak sabar nak tiup lilin


See? khekehkeh..birthday gal relax jek.


Abang pulak yang potong yek..harijadi sape nih bang??

Wah, this year ramadan memang hebat la for me. mana taknya..first time Sabtu and Ahad masak all the juadah berbuke sendiri taw. Tak pergi langsung Pasar Ramadan. Lagipun since the H1N1 case is getting worst, might as well i cook the dishes myself ye tak. kebersihan terjamin..sedap tu errr...janji boleh makan ye tak Daddy? kehkehkeh... First day puasa, I made kerabu mangga, sambal ayam + talapia pekasam(pergh sedap sey pekasam dia n of coz la beli hok nih balik tinggal goreng sajork) and Maktok gave meehon goreng + karipap.

Second day, planning nak masak sambal tumis ikan bilis + petai but since Maktok called dulu n said she made sambal tumis udang petai and sup suhuun so terbatallah niatku nak masak sambal tu but I cooked Kari Ayam instead. First time woo masak kari ayam nih..berdebar-debar jek kasi Daddy makan..but being him..he never complain anything that I cook..kalau tanye sume ok..I luv U lah Dear! Overall, penat memang penat but the satisfaction is there!

Orait u ols, I need to visit my farms, its harvest time! Sambil2 tuh nak pikir nak masak apa pulak for the long weekend. Dahlama tak buat onde2 buah melaka..hmm ada potensi nih.

Selamat berpuasa and to all! Semoga kita sume mendapat keberkatan dari Nya di bulan yang mulia ini.