Time is now:

Friday, July 3, 2009

Madness...

Total madness! shop till drop..but in my case, sampai x larat nak jalan dah. Apply halfday, masuk kul 12pm je, jalan kaki lelaju sampai naik tekehel ankle to KLCC from my office dengan semangat kental untuk berjuang demi anak2 terchenta..demi anak2 katanye ahaks. Sampai KLCC terus naik g Chillies. Sebelum perjuangan bermula kenalah isi perut dulu ye tak? Kang takde energy pengsan sapo lak nak tolong kang..badan kut mcm Megan Fox ramai la yang laju nak tolong..ni mcm badak berendam..sure orang buat2 tak nampak jek kan. Seperti biasa muke2 teman setia di Chillies sape lagi kalu tak muke makcik2 yang keje kat KLCC ni lah. Masing2 dah isi minyak, terus pegi our first destination, Mothercare. Kami bertiga nikan Ibu2 Mithali..dulukan barang2 anak..mak nye later2. Mak aih, sampai jek tengok orang mmgla ramai kat dalam tuh akan tetapi dia punye queue for payment sampai berbelok-belok. Memasing dengan beg penuh isiperut bebarang Mothercare. Ni yang lagi terkobar-kobar nak join depa..hehe. Ok, from 1:15pm until 2:45pm baru lah reti2 nak kuwar dari situ. Hah, mane tak capek gua..syok jek main tengok amik..pegang amik..bile sampai cashier baruku tahu langit tinggi ke rendah..muahaha. Insaf sekejap. Tapi ape2hal pun memang worth it segala pembelianku iteww. Ayat pujuk diri sendiri.

Second destination, of coz la Isetan kan. Hajat dihati nak tengok baju2 keje..tambah2kan stock kasut or handbag2 raya ke. Sekali ade la pulak hamba allah ni kol mintak tolong belikan SKII Essence. Dengan beg plastic gedabak yang berat dari Mothercare tu bondong2 g counter SKII. Cakap ngan amoi tu gua nak beli Essence je tau..terus beli bayar sume, tengah dok syok tengok kiri kanan, suddenly teringat that my facial wash dah kering kontang. Teruih jek g counter Clinique and the rest was history. Terbangla jugak RM kaler2 purple tuh..eh tapi acik gune cik siti master..hehe.

Hmmm..that time dah around 430pm..kaki dah start aching. Lupe kene print EPF statement, so angkutla beg2 plastic tu sume ke RHB. Kenape nak print EPF statement plak pepetang ni kan? hah sebabnya dah overspent..nak g apply personal loan kat RHB. Boley?

Orait mari tengok hasil2 rembatan..kan dah ckp..barang2 ni sume utk anakanda2ku itu.

Ni makcik2 due orang tu nye..share la kunun..

Dgn eggroll skali..

this is mine, as usual fish n chips la yg laju gua telan.

Nen, ko sabotaj eh gambo nih? asal aku nampak gumuk nih...tulunnn..

Muke lapar ikanku belum di tangkap lagi.

All the damages from Mothercare and Isetan. Look all for the kids. :(

Dunt worry honey, I bought for u also...that's two tees for Abang ye.

There I told you....that's yours ok..siap dgn matching pants lagi.

ni mummy punye la pulak.

p/s: Saturday n Sunday pun ade jugak sessi sopping ke Gardens and JJ. Bank Islam ooi!! nak apply personal loan nih..cepatla reply...Mega sales ni sampai 31/8...huwaaa ..selamatkanlah diriku ini.

3 comments:

Sherry said...

woit!
berapa byk nak apply personal loan ni weh.. hehehehee

btw..
avent tu berapa eh kat mc?
isk.. tgk entry yg ni + pix dia.. baru la tingat.. botol avent anak2 ku tu wajib dah kene tukar yg baru weh..

Mummy ranger said...

sherry,
that day botol avent 205 + 10% wooo.
kawan aku siap kirim lagi belikan sher.
kopak gile aku dlm mothercare tuh..rambang sume nampak pegang..sume nakk..

Sherry said...

ala.....
aku missed la mc nyer sale kali ni..huhuhuhu

tension nih..

ha.. pasai personal loan tu.. yg mana ngko amik?
berapa interest depa?

ar radji tu mahai.. 8% tuuu