Time is now:

Sunday, August 3, 2008

Tiba-tiba terjumpe video clip lama nih...


Ni dalam bilik hotel yang sungguh cinonet..tapi harga..mak aih..


mamat ni mcm ketagih jek minum coke jepun nih...

white goat...

penguins..

signboard to Kawasaki Zoo

This was taken last year, when me and Lil Ranger tagged along with Daddy to Yokohama. Me and Lil Ranger stayed there for 15 days...i took 10 days off from my annual leave..n terus sambung cuti CNY. Pergh..kat sana very costly. Makan pun mahal..ape tah lagi kene carik yang seafood jek. Halal food outlet susah nak carik kat situ. Actually, we stayed in Kawasaki area..so, there's nothing much there. Kalau nak pegi tempat besh2..kenela turun naik train. Since, weekdays daddy has to go work, me n Lil Ranger sakanla jalan 2 orang. Ada satu hari nih, i took him to Kawasaki Zoo. Very adventurous la gitu..kehkehkeh..mana taknya...mummy dahla satu haprak pun x reti cakap Jepun..baca apetah lagi..kalau in Korean tu ampun la lagi. So, bila dah bangun tido...and makan sume...we all pun boarded la this bus to the zoo. Satu hal la pulak nak suh driver bus ni stop kan we all kat bus stop yang nak pg ke Kawasaki Zoo nih...kelakar betul masa nih..bila dah sampai kat bus stop tuh...signboard for the zoo pun xdek..or was it in Japs..coz i cant read it... terpaksa la beramah mesra dengan Japs housewives ni ngan anak2 depa....rupe2nya dorang pun nak g zoo gaks...alhamdullilah..ape lagi...ikut jekla dorang nih. Siap bawak bekal bagai macam nak picnic. Me pun tried to make conversation..but biasalah..mcm itik ngan ayam belanda cakap..kehkehe..sib baik yang sorang nih boleh converse in English a bit. Dia cite la..dia x penah sampai Msia lagi..tapi kat Spore dah penah g visit sedara dia. Sampai situ jek we all borak...sebab dah tak tau nak cakap mcm mana..kehkehekh...Nak sampai ke Kawasaki Zoo nih..masha allah...memang leh kurus tau..mana taknya..turun naik bukit..pahtu lalu housing area..memula ingat minah2 Japs ni tipu gua ke ape..tapi diorang pun steady jek jalan ngan anak2 masing2...sib baik weather was gud.. it was winter at that time. Bila dah sampai situ...we ols pun round2la dlm zoo tuh..alahai...kecik jek..tapi surprisingly...weekdays pun ramai orang datang tau. Ada yang datang for exercising...jalan2..n picnic. Yang si Lil Ranger ni plak sibuk nak suh carik Lion n Tiger. Penatla mummy pusing sane sini..rupenye memang takda pun binatang 2 ekor nih..sabar jeklah. After that, we ols pun balikla hotel..sib baik mummy ingat jalan nak balik..kehkehkeh..biasalah...im not good in directions...dahla tempat yang langsung xdek English signboard. Alhamdullilah selamat gaks we ols sampai hotel. Penat jangan cakapla....but it was an exciting and unforgettable memory.



2 comments:

Ina said...

hehehe mmg kalau kt nihon diorg setakat berjalan2 ke sana ke mari tu xde hal la kak kim. kiter ni jek mesian xbiasa. sbb tu diorg kurus n sihat kot hehehe. kalau naik kete kdg2 lagi sakit hati lambattt sampai sbb jalan diorg kecik n byk traffic light. some more kt sini mmg safe n kemudahan utk pedestrian mmg ada je. haah hotel mahal gilosss kan. kalau nak hotel standard ala2 mcm mesia tu kat sini konpemla hartawan je yg sanggup nk kayakan lagi owner hotel tu hahaha. semua mahal lah!

Dina said...

Wahh bestnya pi zoo...aku last sekali bwk anak2 pi zoo melaka was 2 years back. Sronok tgk reaction diorg bila tgk binatang...