Time is now:

Friday, June 20, 2008

Melampau betul la...

Pagi2 dah bikin gua angin satu badan!

This morning, i went down to Esther's to buy my breakfast. Lapar sangat rasanya. It has been quite awhile since I last went down. Bila dah doctor cakap i can't eat oily, spicy, and all the mouth watering fud, so terpakse la beli kat kedai Esther nih. Her cooking is not that oily and the taste... is just 5 out of 10! kalau waktu2 terdesak baru lah we all lepak sini makan..furthermore, the price masha allah..terlampau gitu!

The helper : Ye amoi! mau makan ke bungkus?

Mummy : kak, nasi goreng bungkus ye...nak timun, sambal sikit n ikan bilis
saja.


The helper : kalau mau ikan bilis atau kacang kene charge extra 0.20sen ye!!

Mummy : hah!! extra 20sen!! tak payah la kak!

(mase ni suara gua dah hi pitch gile...si Esther tu tengah susun2 kuih diam jek kat tepi tuh..eh tidak..oh pun apetah lagi..senyap jek kat tepi tuh)..

Melampau la...kalau nak dua2..dah extra 40sen! Mencekik darah betul si Esther nih..tunggula food court bawah nih siap...abislah your biz. Sedangkan teh tarik size kecik pun dia jual RM2.20! Kat fud court tingkat 4 KLCC tu pun size besar pun less than RM2. eee terrible marble betul..ntah berapa la dia caj teh tarik skrang nih...tapi yg heran tuh ramai gaks yg dok beli kat situ...hmm maybe sebab sume pun malas nak jalan jauh kut...sabar jeklah...terus potong stim gua nak makan pagi nih..


2 comments:

Lily.Lulu. said...

kedai mana kat klcc yg mummy gi nih ?? kat food court tengah tuh ke ..

Mummy ranger said...

aloo lily..

ni bukan kat klcc...ni kat opis mummy area jalan sultan ismail. dia punye harga mengalahkan kat klcc gitu..mencekik sgt. rasanya harga fud dia lagi mahal dari harga fud kat uncle william tuh..kehkekehkeh..